خداوند، تباه کردن مال، پرسش بسیار، و قیل و قال را دوست ندارد . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]
کارمزد نیوز
خبر منعکس شده
دوشنبه 90 بهمن 3 , ساعت 11:19 عصر  

خبرمنعکس شده در سایت شمال امروز ( پایگاه خبری تحلیلی شمال کشور )

در خصوص  انتقال پیکر شهید کربلایی آقا فتحی  

آیت اله مکارم شیرازی : او شهید است
بنیاد شهید ؛ جنگجوی سوادکوهی را شهید نمی داند

شمال امروز: با وجود نظر صریح این مرجع تقلیداما دوستداران آقافتحی کهمه سرباز زیرابی ؛ روز شنبه نتوانستند پیکرش را در کنار شهدای دفاع مقدس دفن کنند و ناگزیر او را کنار حسینه کارمزد در بالای قبرستان به خاک سپردند و بنیاد شهید نیز او را شهید نمی داند.

 مازند نومه : "من شکست نخواهم خورد،ورزشکار شکست می خورد،تاجر ورشکست می شود،سیاست مدار ناکام می گردد،ولی من شکست نمی خورم.ایمان و دوست داشتن رویین تن ام کرده اند..."دکتر علی شریعتی-مجموعه آثار،جلد1،صص267-268

پس از آغاز جنگ جهانی دوم در 9 شهریور 1318 (1 سپتامبر 1939)، ایران بی‌طرفی خود را اعلام کرد، اما به دلیل گستردگی مرز ایران با اتحاد جماهیر شوروی و درگیری با آلمان این بی‌طرفی ناپایدار بود. در ادامه ماجرا، ارتش متفقین به بهانه ی حضور جاسوسان آلمانی در ایران به اشغال کشور مبادرت ورزید.در روز 3 شهریور 1320 نیروهای شوروی از شمال و شرق و نیروهای بریتانیایی از جنوب و غرب، از زمین و هوا به ایران حمله و شهرهای سر راه را اشغال کردند و به سمت تهران آمدند. ارتش ایران به سرعت متلاشی و رضاشاه ناچار به استعفا شد. متفقین هم با انتقال سلطنت به پسر و ولیعهد او -محمدرضا- موافقت کردند.

از جنگ جهانی دوم ما مازندرانی ها خاطرات پل ورسک را در یادها داریم.پلی که در زمان حکومت پهلوی اول توسط آلمانی‌ها در طول جنگ جهانی دوم در شهرستان سوادکوه به رهبری سرمهندس اتریشی یعنی والتر اینگر ساخته شد. از پل پیروزی-ورسک-که بگذریم،در نخستین روز هفته جاری،پس از 70 سال حال و هوای جنگ جهانی دوم شاید برای آخرین بار در مازندران(بخوانید سوادکوه) زنده شد! طنین جنگ جهانی دوم را این بار در آخرین روزهای دی ماه 90 شهید کربلایی آقا فتحی-سرباز دلاور اهل روستای کارمزد زیراب سوادکوه- به صدا درآورد.

*آقافتحی کیست؟

اگر نزد پیران کارمزدی بنشینید و از سینه آن ها خاطرات کهن و حماسه های ایل و تبارشان را جست و جو کنید،حتما" با افتخار از دلاوری های استوار یکم کربلایی آقا فتحی نام می برند.

"او 100 سال پیش باسواد محل بود و با نفوذی که داشت مشکلات اهالی را رفع و رجوع می کرد. این مرحوم حماسه ای را در جنگ علیه دشمن بیگانه خلق کرد که درنوع خود بی نظیراست"-این را یکی از اهالی دهکده کوهستانی کارمزد می گوید.

این سرباز وطن فرزندآقا فتح الله،از نوادگان حاج غلامعلی و پدر مرحوم استاد منوچهر فتحی است که جملگی اهل روستای کارمزد زیراب اند.

آقافتحی در 25 اسفندماه 1282 در همین روستا تولد یافت.ارتش شوروی اوایل شهریور 1320رسما"به خاک میهن حمله کرد اما آقافتحی چندماه پیش از حمله متفقین در تاریخ 21 فروردین سال1320 در سن 38 سالگی در منطقه چات- مرز امروزی ایران و ترکمنستان-به شهادت رسید. نقل می کنند که او را 11 همرزم در نبرد با دشمن بیگانه یاوری می دادند که همگی تا آخرین فشنگ ایستادگی کردند و جان باختند. یکی از کارمزدی ها می گوید:"او خیلی شجاع و دلیر بود و جلوی شوروی ها ایستاد و وقتی شهید شد بدنش را تکه تکه کردند."

پیکر این سرباز دلاور توسط عشایر ترکمن در همان منطقه دفن و مقبره ای نیز برای او ساخته شد و به پاس دلاوری های او و همرزمانش ، پاسگاه مرزی چات نیز به نام کربلایی آقا فتحی نامگذاری شد.  بستگان درجه اول آقافتحی به رحمت حق پیوسته اند و تنها یک نوه(دختر) از او باقی مانده که روز شنبه 24 دی ماه 90 در آیین باشکوه تشییع جنازه پدربزرگش شرکت کرد.

* او شهید است

طی سال های گذشته برخی از اهالی به زیارت قبر دلاور کارمزد به چات رفته بودند،تا این که یکی از روحانی های محل که در استان گلستان مسئولیتی را پذیرفته بود پا پیش گذاشت و واسطه شد که پیکر مرحوم به زادگاهش انتقال یابد.

در چهارم دی ماه امسال نامه ای به دفتر آیت الله مکارم شیرازی ارسال شد که در آن آمده بود:

"با سلام خدمت مرجع جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی؛

یک شخصی در پاسگاه مرزی شوروی سابق،سال 1320 حضور داشته،در قبال تجاوز شوروی سابق مقاومت کرده و کشته شده و حتی بعد از کشته شدن بدنش را مثله و پاره پاره کردند.آیا از نظر شرعی این شخص را شهید می گویند؟ضمنا" تبعاتی هم ندارد و ورثه ای هم ندارد که طلبکار شوند."

و آیت الله مکارم در زیر نامه نوشت:"باسمه تعالی،چنین فردی شهید محسوب می شود."

با وجود نظر صریح این مرجع تقلیداما دوستداران آقافتحی روز شنبه نتوانستند پیکرش را در کنار شهدای دفاع مقدس دفن کنند و ناگزیر او را کنار حسینه کارمزد در بالای قبرستان به خاک سپردند و بنیاد شهید نیز او را شهید نمی داند.

البته آن چه روز شنبه به خاک سپرده شد آثاربه جا مانده از این کهنه سربازایرانی جنگ جهانی دوم بود،از جمله لباس، فانسقه و پوتین اش.

"من پیراهن اش را دیدم،هنوز لکه های خون روی آن وجود داشت"-این را یکی از اهالی کارمزد به ما گفت.

*تشییع سپید

در مراسم تشییع پیکر آقافتحی امام جمعه شیرگاه و تنی چند از مسوولان محلی و مردم منطقه حضور داشتند.این تشییع سپید روز شنبه 24 دی ماه در حالی که هوا بسیار سرد بود و برف شدیدی هم در منطقه می بارید،برگزار شد.

مراسم از حسینیه باب الحوائج آبندان سر قائم شهر شروع شد و سپس پیکر این کهنه سرباز به روستای کارمزد زیراب انتقال یافت.

پیکر این فرمانده شجاع و دلاور در شهر زیرآب مورد استقبال مردم شهر قرارگرفت و از ایستگاه روستای کارمزد به سمت حسینیه اعظم تشییع شد.رییس دانشگاه آزاد شیرگاه و امام جمعه این شهر هم سخنرانی کردند.

دوستداران و بچه محل های آقافتحی برایش سنگ تمام گذاشتند و از چند روز قبل با چاپ اطلاعیه و نصب بنر،مراسم روز تشییع را اطلاع رسانی کردند.در اطلاعیه مراسم این اسطوره مرد کارمزدی ها آمده بود:

"بازگشت ملکوتی شهید استواریکم کربلایی آقا فتحی

شهید جنگ جهانی دوم

فرزندآقا فتح الله،از نوادگان حاج غلامعلی،پدر مرحوم استاد منوچهر فتحی

متولد 25/12/1282 روستای کارمزد

تاریخ شهادت 21/1/1320

محل شهادت پاسگاه مرزی چات

مراسم تشییع و تدفین آن شهید روز شنبه 24/10/90 همزمان با روز اربعین"

سوادکوهی ها را با منظومه های بزمی و رزمی "شاباجی"و"تقی و معصومه"و"هژبر سلطون"می شناسند،آیا کسی هست برای آقافتحی نیز منظومه ای بسراید؟

"مردن نیز خود هنریست مستلزم دانستن و آموختن؛نمایشی است سخت زیبا و عمیق و تماشایی ترین صحنه زندگی.بسیار کم اند مردانی که زیبا مرده اند...بی شک آن هایی که می دانند چگونه باید مرد، می دانسته اند که چگونه باید زیست؛چه برای کسانی که زندگی کردن،تنها دم برآوردن نیست،جان دادن نیز تنها دم برآوردن نیست،خود یک کار است،کاری بزرگ،هم چون زندگی." دکتر علی شریعتی-مجموعه آثار،جلد 30،ص419

 نظرات کاربران  

#6 اکبرپور 1390-10-30 23:27
کارمزدی ها با این اقدام پشت پردهدنبال چه تفکری بوده اند؟ چرا تا حالا اینکار را نکردند؟ چرا پس از بیش از 70 سال یادشان افتاد کهنه سواری دارند؟؟؟

#4 سوادکوهی 1390-10-30 22:43
با تشکر از فرزاد فتحی ؛ ازوبلاگ های 1- کارمزد نیوز2- کانون فرهنگی هنری صراط کارمزد سوادکوه 3- بنیادتوسعه روستای کارمزد بزرگ
دیدن فرمایید تا انعکاس خبر و چگونگی حضور در صحنه اطلاع رسانی جمعی از جوانان متعهد و پرشور را در سنگر اطلاع رسانی و اقناع افکار عمومی در شناخت مرزو بومشان آشنا شوید....
#5 امیری 1390-10-30 23:13
مازندران به کارمزدی های سوادکوهی می بالد که پس از سالها اقدام ارزشمندی را در پاسداشت از یک هم روستایی و دلاور وطنی نشان دادند...

#3 سارا 1390-10-30 22:24
زنده باد سوادکوهی های هیشه در صحنه و زنده باد همه سربازان عزیز ایران اسلامی که در مرزهای کشور به دفاع از مرزو بوم مان می پردازند

#2 محمد 1390-10-30 21:32
روحش شاد ؛ ای کاش مسئولان بنیاد شهید تعطیلی را بهانه ای برای ندادن مجوز خاکسپاری نمی دانستند هرچه باشد او یک سرباز بود که برای خاک وطنش شهید شد و در آن شرائط سخت جانش را تقدیم مطنش نمود 

#1 کاظم زاده 1390-10-30 21:26

ما سوادکوهی در تمام تاریخ مبارزات حفظ وطن ثابت نمودیم در تمامی گروهها و نسلها دلاورانه و مردانه در مقابل زور و کفر جنگیدیم و هرگز در مقابل خاک پاکمان کوتاه نیامدیم چه شهیدمان بخوانند و چه نخوانند فدای اسلام ناب محمدی و رهبر عزیزمان خواهیم بود....


نوشته شده توسط کارمزد نیوز | نظرات دیگران [ نظر] 
درباره وبلاگ

کارمزد نیوز

کارمزد نیوز
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 7 بازدید
بازدید دیروز: 118 بازدید
بازدید کل: 1066266 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
لینک های روزانه

کانون فرهنگی و هنری صراط سوادکوه میزبان عاشقان امام حسن عسگری(ع) [33]
ارداه پولادین اعضای کانون صراط [30]
خزرنما [84]
برگزیدگان همایش [41]
پایگاه خبری جماران [508]
نشریه صراط کارمزد سوادکوه [139]
کانون فرهنگی هنری صراط کارمزد سوادکوه [148]
خبرگزاری شبستان مازندران [622]
کارمزد به روایت تصویر [290]
پایگاه خبری تحلیلی فرارو [1346]
دفتر مقام معظم رهبری [284]
[آرشیو(11)]
نوشته های پیشین

آبان 90
آذر 90
دی 90
بهمن 90
اسفند 90
فروردین 91
اردیبهشت 91
خرداد 91
تیر 91
مرداد 91
شهریور 91
مهر 91
آبان 91
آذر 91
دی 91
بهمن 91
اسفند 91
فروردین 92
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
آذر 92
آبان 92
مهر 92
دی 92
اسفند 92
آبان 93
مهر 93
مرداد 93
تیر 93
خرداد 93
اردیبهشت 93
فروردین 93
لوگوی وبلاگ من

کارمزد نیوز
لینک دوستان من

رهبرم سیدعلی
فهرست روزنامه های ایران و خبرگزاری ها
کارمزدیهای مقیم تهران
ستاد برگزاری نماز جمعه شیرگاه
شمال فردا
حسینیه امام زاده حسن کارمزذ
روستای سرسبز کارمزد
سوادکوهی های مقیم تهران
مرکز رسیدگی به امور مساجد
سوادکوه نیوز
پایگاه اطلاع رسانی مهندس کمال علیپور
ورزش سه
شمال نیوز
سید هادی حسینی
سایت سید حسن خمینی
اعتقادی- اخلاقی- اجتماعی -سیاسی(مبلغان)
فرمانداری شهرستان سوادکوه
پایگاه مقاومت شهید رجایی کارمزد
سوادکو کویر سبز
سوادکوه ورزشی
فرمانداری سوادکوه شمالی
هواشناسی سوادکوه
جشنواره جوانان مساجد کشور
قائم خبر
پایگاه اطلاع رسانی مهندس فریبرز فتحی
بنیاد توسعۀ روستای کارمزد بزرگ
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجا
موسیقی وبلاگ

اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

اسامی نهایی ثبتنامشدگان مجلس خبرگان رهبری در مازندران
انتشار و توزیع نشریه شماره 30صراط سوادکوه
قهرمانی احسان موسی نژاد
برگزاری محفل اُنس با قرآن کریم
حضور باشکوه مردم و روحانیت در راهپیمایی 22 بهمن مردم روستای کارم
محفل انس با قرآن بمناسبت ولادت امام حسن عسگری (ع)
لـذّت گـذشـت
خلاصه زندگی نامه ی حضرت ابوالفضل العباس(ع)
مشاهیرروستای کارمزد بزرگ
اهداف و انگیزه امام حسین (ع) از قیام عاشورا
[عناوین آرشیوشده]