انتشار و توزیع نشریه شماره 30
صراط سوادکوه در دهه اول محرم
کسب مدال طلای مسابقات جام جهانی پاورلیفتینگ کره جنوبی توسط احسان موسی نژاد مبارکباد
.
قال الرّضا علیه السلام :
لا تَطلُبُوا الهُدی فی غَیرِالقُرآنِ فَتَضِلّوا.
هدایت را جز از قرآن مجویید که گمراه خواهید شد .
محفل اُنس باقرآن
محفل اُنس با قرآن یکشنبه ساعت 19 همراه با برنامه های متنوع فرهنگی، مداحی ،سخنرانی حضرت حجت الاسلام حاج اقای مهدوی امام جمعه سوادکوه شمالی و صرف شام در منزل آقای امین آذریان برگزار گردید.
حضور باشکوه مردم و روحانیت روستای کارمزد بزرگ در راهپیمایی 22 بهمن
مردم ولایت مدار و انقلابی روستای کارمزد که در پیشاپیش آنها روحانیون در حرکت بودند امروز صحنه های خوبی را در دفاع از کیان نظام اسلامی و تجدید میثاق با بنیانگذار انقلاب و تجدید بیعت با رهبرمعظم انقلاب را به نمایش گذاشتند.
مردم کارمزد ازساعت 10صبح روز 22 بهمن راهپیمایی خود را از مسجد جامع روستای کارمزد به سمت آستانه مقدس امامزاده حسن (ع) و گلزار شهدا آغاز کردند .
حضور اقشار گوناگون مردم از پیر و جوان و زن و مرد که در کنار یکدیگر با مشت های گره کرده فریاد های "مرگ بر آمریکا" و "مرگ بر اسرائیل" را سر می دادند جلوه خاصی را به راهپیمایی امروز بخشیده بود.
"22 بهمن ماه یوم الله یوم الله"، "مرگ بر ضد ولایت فقیه" ، " خونی که در رگ ماست هدیه به رهبر ماست"، " در بهار آزادی جای شهدا خالی است" و " ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند" ، " ای رهبر آزاده آماده ایم آماده ایم" از دیگر شعارهایی بود که مردم روستای کارمزد در راهپیمایی 22 بهمن امسال سر دادند.
دردستان مردم روستای کارمزدهمچنین پرچم های سه رنگ جمهوری اسلامی، پرچم کانون فرهنگی صراط، تصاویری از تمثال رهبر معظم انقلاب و امام خمینی(ره) و پلاکارد ها و تراکت های مختلفی به مناسبت 22 بهمن ماه دیده می شد.
راهپیمایان در طول مسیر هم چنین ضمن سر دادن شعارهایی در حمایت از تیم مذاکره کننده هسته ای به سران کشورهای غربی اعلام کردند که جمهوری اسلامی ایران از مواضع و دستاوردهای خود کوتاه نخواهد آمد.
حضور تعدای روحانیون و طلاب و هم چنین فرماندهی ستاد ناحیه ولوپی دیگر جلوه های راهپیمایی امروز مردم کارمزد بود.
این مراسم با تلاوت قرآن و قرائت قطعنامه و همچنین سخنرانی حضرت حجت الاسلام حاج سیف الله آذریان خاتمه یافت.
محقل انس با قرآن بمناسبت
ولادت امام حسن عسگری (ع)
به مناسبت ولادت امام حسن عسگری (ع) و در آستانه ایام الله دهه فجر محفل انس با قرآن چهارشنبه ( شب ولادت) ساعت 18 همراه با صرف شام در منزل کربلایی آقای علی آقا مهدوی برگزار می گردد.
لــذّت گــذشـت
گذشت و بخشش می تواند نخستین قدم در کنترل و مدیریت خشم و عصبانیت باشد و بیشتر اوقات قوی ترین تکنیک برای بازیابی کنترل بر زندگی است. بخشش به معنای چشم پوشی از اتفاقی که برای شما افتاده، نیست.بلکه بدین معناست که شما به نوعی نمی گذارید کنترل شما به دست خشم و هیجان منفی بیفتد.از سوی دگر بخشش به معنای ضعف شما نیست.
این که سرچشمه زندگی را به دست بگیرید و اجازه ندهید که « گذشته » کنترل شما را به دست بگیرد، نشان کاملی از قدرت است. دیگر این که بخشش به این معنا نیست که شما در همان سطحی هستید که شما را آزرده خاطر کرده است. بخشش و اطمینان به یک معنا نیست.
زمانی که فردی موجب آزار شما می شود، شاید مدت زمانی لازم باشد که دوباره شما به سطح قبلی اطمینان دست یابید. در واقع اگر به فردی خسارت وارد آید، آسیب و صدمه حادث شده است.
قصد نداریم چیز اشتباهی را صحیح نشان دهیم بلکه نمی خواهیم به وسیله حوادث و رخدادها کنترل شویم. بخشش یعنی گذشته را رها کردن تا بدین ترتیب بتوانیم به دنبال زندگی خود برویم.
منتشر شده در نشریه شماره 25 صراط
خلاصه زندگی نامه ی حضرت ابوالفضل العباس(ع)
قمر بنی هاشم حضرت عباس ابن علی(ع) در تاریخ چهارم شعبان سال 24 هجری در مـدینه متولد شد. ایشان پنجمین فـرزند پسـر امیرالمومنین(ع) است ، مـادرش ام البنین در سـال 23 هجری قمـری به ازدواج امیر المومنین(ع) درآمد .
ام البنین دختر حزام ابن خالد ابن ربیعه و از قبیله ی کلابیه است و با شمر بن ذی الجـوشن از یک قبیله می باشند و به جهت همین قرابت بود که شمر برای او از ابن زیاد امان نامه گرفت ولی آن حضرت نپذیرفت . ام البنین از امیر المومنین(ع) چهار پسر آورد که عباس 37 سال ، عبدالله 25 سال ، عثمان 21 سال و جعفر 19 سال عمر کردند و هر چهار برادر در روز عاشورا به شهادت رسیدند .
حضرت ابوالفضل (ع) تنها یک همسر اختیار کرد. آن هم نامش " لبابه " دختر عبیدابن عباس ابن عبدالمطلب است .
این ازدواج در حدود سال 40 تا 45 هجری اتفاق افتاد. قمر بنی هاشم از «لبابه» دو پسر آورد . که نامشان یکی عبیدالله و دیگری فضل است که به سبب او پدر را ابوالفضل می گفتند. حضرت ابوالفضل شباهت تام به پدرش داشت و در جنگها همان استقامت ، شجاعت و اراده را داشت . ایشان در جنگ صفین 15 ساله بود که در رکاب پدر ، سپهسالار و علمدار لشکر بود و سقایی لشکر را به عهده داشت . حضرت ابوالفضل العباس(ع) در سفر امام حسین (ع) از مدینه تامکه و از مکه تا به کربلا ، تمام امورات قافله و حوائج آنها را عهده دار بود .
سرانجام این پسر امیر مومنان (ع) چون وارد شریعه فرات شد و با آن تشنگی آب را تا لب و دهان برد و نیاشامید در کنار نهر علقمه با آنکه دو دستش را قطع کردند؛ او را در محاصره قرار داده و به شهادت رساندند. « از کتاب چهارده معصوم نوشته حسین عمادزاده »
منتشرشده در نشریه شماره 25 صراط سوادکوه
مشاهیرروستای کارمزد بزرگ
مرحوم شیخ مهدی صالحی
مرحوم شیخ مهدی صالحیمشهور به شریعت مداری فرزند حضرت آیت الله ملا محمد ( ازشاگردان شیخ انصاری که به درجه اجتهاد رسید ) در سال 1252 در روستای کارمزد چشم به جهان هستی گشود.
دوران کودکی را به فراگیری قرآن و علوم اولیه دینی سپری و در ادامه جهت تحصیل رهسپار حوزه استان گردید پس از مدتی نه چندان زیاد از پیشرفت علمی قابل توجهی نائل آمده که با تشویق خانواده و اساتید برای تکمیل تحصیلات به حوزه نجف اشرف عزیمت نموده که سالهای طولانی در کنار بارگاه امام و مقتدای خود با تلاش مضاعف به کسب علم تا درجه اجتهاد پرداخت و بعد از اتمام تحصیلات به زادگاه مادری خود (کارمزد) بازگشت و بی وقفه در نشر اسلام به تبلیخ ادامه داده و سخنان توفنده او در اعماق تشنگان ولایت بخصوص نسل جوان آن دوره تأثیر بسزائی داشته که مدتی درکانون توجه مردم منطقه قرار گرفته که از این فرصت استفاده و در ایام های مختلف با پای پیاده و با اسب به مناطق مختلف سفر و در ترویج اسلام و ترغیب مردم به مبارزه علیه ظلم حکومت ستم شاهی و عمال آنها شبانه روز به روشن گری ادامه داد. علم، عمل، شجاعت و جسارت خویش را در هم آمیخته و به حمایت از حقوق حقه مردم محروم در مقابل حاکمان مستبد منطقه پرداخت.
جباران زمان پیشنهاد ریاست و ثروت به او دادند تا او از سخنان آتشین و حمایت مردم دست بردارد که هرگز موفق نشدند لذا مدارکی علیه او جمع آوری و او را غیاباً محاکمه و محکوم به مرگ نموده اند اما با کمک مجتهدین کذب بودن اسناد ثابت و او تبرئه گردید.
اما این روحانی مجاهد گروه ویژه ای تشکیل داد و دست راهزنانیکه به جان و مال و نوامیس مردم رحم نمی کردند را از منطقه کوتاه و امنیت را برای ساکنین به ارمغان آورد. ایشان از فرمان رضاشاه مبنی بر عدم استفاده از لباس روحانیت و کوتاه نمودن محاسن و داشتن سبیل و کلاه رضاشاهی مخالفت و با نمایندگان او در منطقه برخورد مستمر داشته است.
این روحانی شجاع همواره به دلیل حمایت از مظلومان مورد خشم حاکمان زورگو بوده و تا آخرعمرپر برکتش بدون تعلل و سستی به تبلیغ و ترویج دین مبین اسلام مشغول بود و هرگز از تهدیدات دنیاپرستان هراسی به خود راه نداده است. این عالم وارسته بعلت بیماری در سال 1328 دعوت حق را لبیک و به جهان آخرت بال گشود و پیکر پاکش در داخل صحن آستانه سیدین (جان سید) روستای کارمزد
به خاک سپرده شد . روحش شادباد.
تهیه و تنظیم : مهندس جلیل صالحی
منتشر شده در نشریه شماره 25 صراط
اهداف و انگیزه امام حسین (ع) از قیام عاشورا
قیام امام حسین مظهر نبرد حق علیه باطل بود. قیام الهی، که هر چه زمان میگذرد، تبلور بیشتری پیدا کرده و آموزه های آن روشن تر میشود. امام حسین یکی از اهداف قیام خود را اقامه و حفظ ارزشهای راستین دین اسلام بیان میکند. زیرا بعد از پیامبر و دوران رهبری ایشان بر جامعه اسلامی، به علت مسائل و مشکلات پیش رو بدعتهای جدیدی در دین و سنت پیامبر (ص) به وجود آمده بود. بدعتهای جدید خود موجب انحراف در جامعه اسلامی شده بود.
از این رو جامعه اسلامی از مسیر اصلی خود منحرف شده و نیاز به اصلاحات اساسی داشت. و بدین سبب بود که امام حسین(ع)با خلفای زمان بیعت نکرده تا این انحراف را آشکار سازند. بنابراین یکی دیگر از اهداف امام حسین،
انگیزه اجتماعی و اصلاح فرهنگی اوضاع و شرایط حال جامعه بود. تا بدین طریق به جهل زدایی عامه مردم بپردازند و ایشان را با انحرافهای آشکار در جامعه آشنا سازند.در این راستا امام حسین(ع) با قیام خود پیام هایی به انسانها در اعصار مختلف صادر می کند.
پیام آزادگی: آزادگی به معنی رهایی از قید و بند اخلاق نیست. آزادی به معنی زیر بار ظلم نرفتن است. از این رو و با توجه به این اصل انسان آزاده با توجه به اصول و باورهای خود زندگی کرده و زمانی که اصول، باورها، حقوق فردی و اجتماعی خود و افراد در ارتباط با وی مورد تعرض قرار بگیرد آرام ننشسته و در برابر ظلم شان اعتراض میکند. از این رو امام حسین(ع) مرگ با عزت را بهتر از حیات ذلت بار میداند.
عزّت نفس: یکی از اهداف مهم تربیت این است که انسان به گونهای تربیت شود که اعتلای روحی بیابد و خود را از پستی و فرومایگی رها سازد. حرمت، شرافت برای خود قایل شود و بزرگواری خود را در همه حال حفظ نماید. سختی و راحتی و شکست و پیروزی او را به سستی و تباهی نخواهد کشاند و هرگز تن به خواری و زبونی ندهد. سیره امام حسین (ع) در جریان واقعه عاشورا نمونه بارز عزّت محوری است. ایشان پیش از حرکت به سوی کربلا در جواب برادرشان محمد حنفیه که از او می خواست برای حفظ جانش با یزید بیعت کند فرمود که هرگز تن به پستى نمی دهم. زیرا مکتب حسین (ع) بر پایه عزّت و کرامت انسانی استوار گشته است.
ایثار و از خودگذشتگی: ایثار و از خود گذشتگی دلالت بر این موضوع دارد که افراد در عین نیاز به آنچه در دست دارند، دیگران را بر خود مقدم میشمارند و یا اینکه اهداف جمعی را بر اهداف فردی و شخصی خود مقدم میدانند.. از این رو امام حسین (ع) برای احیای اصول راستین دین، جان خود و صحابه خود را در طبق اخلاص قرار داد، تا انحرافها آشکار شود.
وفا و پای بندی به پیمان: وفا و پایبندی به پیمان در یاران امام حسین خود را به خوبی نشان می دهد. که در این راستا امام حسین یاران خود را بهترین اصحاب بر می شمردند. ایشان در بدترین شرایط بر سر پیمان با امام باقی و او را مورد حمایت قرار دادند. مدیر مسئول
منتشرشده در نشریه شماره 25 صراط