اردوی زیارتی سیاحتی سه روز ه اعضای کانون فرهنگی هنری صراط شهرستان سوادکوه به تهران وقم .
اعضای کانون فرهنگی هنری صراط شهرستان سوادکوه درتاریخ 23/1/1391در قالب یک کاروان زیارتی و سیاحتی اعزام اردو سه روزه شدند که گزارش آن به شرح ذیل است
1-. حرکت ساعت 5 صبح روز چهارشنبه و صرف صبحانه در منطقه گردشگری ورسک سوادکوه که حدوداً ساعت 10 صبح وارد تهران شدند و از شهر ییلاقی لواسان بازید نمودند.
2- اعضای کاروان ساعت 12 وارد جماران شده و ضمن بازدید از منزل امام و نگارستان امام محفل آُنس با قرآن را در حسینیه جماران برگزار نمودند.
3- ضیافت ناهار در حضور شهردار ناحیه 4 تهران .
4- اعضای کاروان حددواً ساعت 4 بعدظهر روزچهارشنبه وارد شهر مقدس قم شدند و پس ا ز حضور در محل اقامت و استراحت برای زیارت حضرت معصومه (س) وارد حرم شدند و نماز مغرب و عشاء را به امامت آیت الله زنجانی اقامه فرمودند.
5- اعضای صراط محفل اُنس با قرآن را در حضور کارمزدیهای مقیم قم برگزار کردند و ضیافت شام را در جمع کارمزدیهای مقیم قم (منزل حجت الاسلام مهدوی) صرف نمودند و برای استراحت به محل اقامت برگشتند.
6- صبح روز پنج شنیه درمسجد مقدس جمکران حضور پیدا کردند و سپس وارد مرکز بین المللی اسراء شدندو ضمن اقامه نماز جماعت ظهر و عصر به امامت آیت الله جوادی آملی در درس اخلاق آیت الله جوادی آملی شرکت نمودند.
7- ساعت 4 بعداز ظهر به کوه حضرت خضر رفته بعداز آنجا به بیت آیت الله علوی گرگانی مشرف شدند. در این دیدار ابتداء آقای فرزادفتحی مدیرمسئول کانون صراط ضمن ارائه گزارش از فعالیت های فرهنگی قرآنی کانون صرط از حضرت آقا درخواست کردند اعضای گروه را با بیانات ارزشمندشان به فیض برسانند. آیت الله گرگانی ضمن ابراز خرسندی از فعالیت های کانون صراط به درک مفاهیم قرآن و عمل به دستورات آیات قرآن و توجه به نماز اول وقت بیاناتی ایراد فرمودند. سپس کاروان صراط نمازجماعت مغرب و عشاء را به امامت این مرجع تقلید اقامه کردند.
8- اعضای گروه شب جمعه ضمن اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء و زیارت در مراسم دعای کمیل حرم شرکت نمودند.
9- صیح روز جمعه در مراسم دعای ندبه که توسط میرداماد اجراء شد شرکت و سپس شهر قم را ترک نمودند.
10- اعضای کانون صراط به اتفاق مهندس علیپور منتخب دوره نهم مجلس در مرقد امام حضور پیدا نموده و با آرمان های امام راحل بیعت نمودند.
11- کاروان صراط بعداز مرقد امام برای زیارت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی وارد شهر ری شدند.
13- در برگشت به مازندران نهار را در دماوند صرف نموده و سپس به زیارت امامزاده اسماعیل فیروزکوه رفته و از آنجا به آغوش خانواده بازگشتند.
نشریه شماره 17 صراط
داستان های کوتاه سری دوم
هنرمند گمنام کارمزد.
به نقل از وبلاگ بهشت گمشده کارمزد.
در ابتدا باید بگم وقتی می خواستم این پست رو آماده کنم نمی دونستم که اسم این پست رو چی بذارم ، خیلی فکر کردم و به این نتیجه ای که مشاهده می کنید ، رسیدم. گفتم بذارم خود بازدید کننده ها بعد از خوندن این مطلب ادامه این عنوان رو در ذهن خودشون انتخاب کنند.
این تصویر یکی از هنرمند ترین افراد روستای کارمزده ، شاید خیلی ها ایشون رو ندیده باشند مثل خود من . دلایل زیادی می تونه وجود داشته باشه که چرا ما از ایشون و هنرشون خبر نداریم. ابتدا در مورد هنر ایشون باید گفت که یکی از بهترین مجریان صدا و سیما و رادیوی جمهوری اسلامی است و یکی از خلاق ترین اونها وقتی به من اطلاع دادند چنین فردی با این همه توانایی در سطح کشور مشغول به کاره ، واقعیتش قبول نمی کردم تا اینکه عکسشون و قسمتی از صداشون رو شنیدم و باور کردم که بدون تردید یکی از مفاخر روستای کارمزد رو بدون اینکه هیچ کسی ازش اسمی ببره داریم براحتی از دست میدیم اونهم هم محلی عزیز ما آقای مهدی کاظمی ، که در مورد سوابق کاریشون فقط تا اونجا اطلاع دارم که حدود 12 ساله که در صدا و سیما مشغول کاره و اکثر این سالها در رادیو جمهوری اسلامی فعالیت داشته.
به نظر من با وجود تلاش های زیادی که تمام مسئولان محل ما دارند اما بایستی به اونها انتقاد کرد که چرا از همچین هنرمندی که سالها در سطح کلان کشوری هنرنمایی می کنه و دیگران براحتی از هنر ایشون استفاده می کنند ، غافل ماندند. در حدود این چند سالی که مناظره های چهره به چهره در کارمزد انجام میشه و دست آوردهای خوبی هم داشته هیچ وقت اسمی از ایشون و هنرشان به میان نیومده. واقعا در زمانی که مسئولان فرهنگی کارمزد بایستی دنبال الگوهای خوب جهت معرفی به جوانان و نوجوانان بگردند غفلت از ایشون جای سوال نداره؟ من تنها یک نمونه مثال می زنم که آیا نمیشه با داشتن چنین مجری هنرمندی همایش ها و مراسمات بزرگتری در سطح شهرستان و استان را در روستای خودمون کارمزد برگزار کنیم ، آنقدر غفلت داشتیم که حتی یادم میاد مراسم گرامیداشت شهدای منطقه ولوپی که در کارمزد برگزار شده بود یک مجری از استان برای خودمان دعوت کردیم.
به نظر من تا حدودی ما خودمون هم مقصریم که دنبال قهرمانان و هنرمندان خودمون نمی گردیم و به آنها بها نمیدیم من یه نمونه از ورزشکاران محلمون رو میشناسم که حتی در آسیا هم مقام داره ولی آیا ما به آنها بها دادیم تا الگوی نوجوانان ما باشند؟ یه انتقاد کوچولو هم از خود آقا مهدی کاظمی داریم که چرا در حدود این 12 سال خودشون رو معرفی نکردند.
طبق گفتگویی که بعضی از آشنایان با ایشون داشتند فکر می کنم که اگر از طرف فعالان فرهنگی محلمان بویژه کانون صراط و پایگاه مقاومت و دیگران دعوتی داشته باشند حتما می تونیم هر چه بیشتر از هنر ایشون استفاده کافی و وافی رو ببریم انشاءالله.
تهیه و تنظیم : وبلاگ بهشت گم شده کارمزد
مشاهیر روستای کارمزد : حضرت آیت ا... ملا کاظم کارمزدی ( اعلی ا... مقامه الشریف ) شرح زندگانی عالم وارسته حضرت آیت ا... ملا کاظم کارمزدی ( اعلی ا... مقامه الشریف ) بزرگان و عالمان مفاخر یک قوم و قبیله هستند که شناسایی و شناساندن آنها خود نوعی فخر و افتخار به حساب می آید ؛ خصوصا عالمانی که در امر هدایت بشر درسایه مکتب پیامبر اکرم (ص) و اهل بیتش می آموزند و به دیگران نیز می آموزانند . ازجمله عالمان عمل مرحوم آیت ... ملا کاظم رحمه ا... علیه است . از تاریخ ولادت او اطلاع دقیقی در دست نیست ؛ اگر چه می شود حدس زد او قبل از سال 1280 قمری هجری به دنیا آمده است . پدر او واقف کبیر مرحوم حاج غلامعلی بزرگ جد اکثر کارمزدیها می باشد . مردی که در عشق به امام حسین (ع) می سوخت ، خود و مالش را وقف امام حسین (ع) کرده تا یاد حسین بن علی زنده بماند و عاشقانه مجلس عزای حسین (ع) را در حسینه ای که خود آن را ساخته بود برپا می کرد . ملا کاظم دوران کودکی را درجوار پدر به دامداری وکشاورزی مشغول بود . او محرم هر سال همانند دیگر عاشقان امام حسین (ع) در حسینیه اعظم که آن زمان به تکیه شهرت داشت عزا داری می کرد و می گریست. شاید در یکی از روزها یا شبهای عزاداری بعد از برگشت به منزل به پدر گفت باید در این مجالس از مکتب حسین و از معارف اسلامی ،که حسین برای آن جان داد و از قرآن برای عموم مردم گفته شود . پدر به او گفت خوب است خود به این وظیفه مهم عمل کنی ازخدا و پیامبر و معاد از تعلیمات اسلامی از ائمه و اهداف قیام حسین(ع) برای مردم بگویی . تکلیف سختی بود . در اطراف این موضوع فکرکرد . از انفاس قدسی پیامبرو اهل بیتش خصوصا حسین بن علی مدد خواست و به این نتیجه رسید که باید ابتدا با مکتب اهل بیت بیشتر آشنا شود تا دیگران را هم آشنا کند. تصمیم گرفت خود را در مکتب رسول ا... (ص) و اهل بیت عصمت و طهارت پرورش دهد و از دریای بی کران علم آنها که متصل به علم الهی است بیاموزد و به دیگران هم یاد بدهد. مرکز آموزش شیفتگان علم مکتب اهل بیت درآن زمان شهر نجف کنار مرقد مولا امیر مومنان (ع) بود. بنابراین ملا کاظم از پدر کسب اجازه کرد تا برای فراگیری معارف اسلامی به حوزه بزرگ علم فقه آل محمد (ص) به شهر نجف برود . اگر چه مشغله هایی می خواست او را از این سفر علمی باز دارد ولی شوق کسب علم پیامبر و اهل بیتش و زیارت قبرمولا و مقتدایش امام علی و امام حسین و ابوالفضل العباس و عتبات عالیات و تشویق پدر رنج سفر و جدایی از اقوام و آشنایان و دوستان را بر اوآسان نمود. به نجف مرکز علم واجتهاد مهاجرت کرد
. این که مرحوم ملا کاظم قبل ازعزیمت به نجف اشرف درحوزه های ایران یا درشهرهای دیگر عراق درس خواند چیزی نمی دانیم و دوران تحصیل او در نجف چگونه گذشت نیز اطلاعی در دست نیست . فقط می دانیم در محضر شیخ الفقها والمجتهدین حضرت آیت ا... شیخ مرتضی انصاری اعلی ا... مقامه الشریف شاگردی کرد و ازعلمای بزرگ آن زمان علوم اسلامی را فرا گرفت و خود یکی ازعلمای وارسته و عامل شد و درفقه و اصول و اخلاق به درجه رفیع اجتهاد رسید. وقت آن رسید که خود به نشر و انتشارعلوم آل محمد (ص) بپردازد و مردم را به سوی دین و دین داری دعوت کند . ملاکاظم با کسب اجازه از استادش با کوله باری از علم به وطن و زادگاهش بازگشت تا فقه آل محمد (ص) را ترویج کند . مردم از شان علمی مرحوم ملا کاظم از رفیق همدرسش مرحوم حضرت آیت ا... ملا محمد رحمه ا... علیه سوال می کردند او در جواب می گفت : ای اهل محل به زبان ساده برایتان بگویم مقام او خیلی بالا است او قله کوه تابلِت است من دَرِّه لاکوم ( کوه و رود خانه مقابل روستای کارمزد ) این کلام مرحوم ملا محمد که حکایت از تقوا و تواضعشان می کند در میان اهل محل مشهور است که سینه به سینه به ما رسیده است . مرحوم ملا کاظم به خاطرعظمت علمی و تقوا بعد ازمراجعت به سوادکوه و کارمزد عهده دار منصب قضاوت و بیان احکام شرع مقدس اسلام در بین مردم شد و درتأئیدآن در " کتاب التدوین فی جبال الشروین " به این مطلب اشاره دارد . ملاکاظم رضوان الله تعالی علیه در روستای کارمزد مسجدی با دیوار چوبی بنا کرد که بر روی آن با خطی زیبا آیاتی از قرآن و اشعاری از شعرا نوشته شده بود . هنوزبعضی از اهل محل که در قید حیات هستند مسجدی را که ملا کاظم ساخته بود دیده اند . جهت قبله در این مسجد با وسایل و امکانات محدودآن زمان خیلی دقیق مشخص شده بود . او پدر را تشویق می کرد به این که از خود باقیات صالحاتی را به یاد گار بگذارد تا نسلهای بعدی از او به نیکی یاد کنند . این باقیات صالحات همان موقوفاتی است که اکنون به عنوان موقوفات سید الشهدا (ع) در محل مشهور است . مرحوم ملا کاظم علاوه بر آن که تشویق پدر به این کار اهل محل را نیز به این سنت حسنه ترغیب می نمود با ارشاد و راهنماییهای این مرد خدا زمین های مختلف برای سید الشهدا وقف شد. حتی روستاهای دیگر زمین هایشان را با مشورت او وقف می کردند و تولیت آن را به ایشان واگذار می کردند .مثل موقوفه های عسل رودبار. روزهای عمر پر برکت مرحوم ملا کاظم در امر تبلیغ دین و ارشاد مردم می گذشت تا اینکه شوق سفر به سرای دیگر او را از بودن در دنیا خسته کرد. سخت مشتاق شد قبل از آنکه مرگ او را به کام گیرد به زیارت مولا و سید وآقایش در کربلا برود و باقیمانده عمرش را در مجاورت امام حسین (ع) بگذراند و درهمان جا چشم از جهان بربندد و مرغ روحش به افلاک پرواز کند . سر انجام در کربلا در روزی که آن روز را ما نمی دانیم درکنار امامش (ع) برای همیشه آرام گرفت و در تربت پاک کربلا مدفون گردید. روحش شاد قرین رحمت بی واسعه خدای منان باشد .
فرزندان حضرت آیت ا... ملا کاظم ( ره ) : مرحوم ملا کاظم چهار پسر داشت بنام های حاج حسین – ملاحبیب – کربلایی محمدعلی – ملا نعمت ا... برای حاج حسین پنج فرزند بود :1 - ملا حاجی پدر آقایان حاج کاظم و حاج محمد علی کاظمی 2- حسن قاضی پدر حاج هاشم کاظمی 3- کربلای علی پدر حاج روح ا... کاظمی 4- بی چی مادر مرحوم گل آقا کاظمی 5- خاخور مادر مرحوم مشهدی بابا عالیشاه ملا حبیب فرزندی نداشت ایشان درکربلا مدفون است کربلایی محمد علی دو فرزند بنام های آخوند جان و هاجر داشت ملا نعمت ا... شش فرزند داشت : 1- شیخ ابراهیم پدرمرحوم گل آقا کاظمی 2- شیخ رضا پدر همسر مرحوم حاج قاسم آهنگری 3- آقاجان جد حاج باب ا... و آقاجان روزگرد 4- مرتضی پدر مرحوم نورعلی و مرحوم سالارجد آقایان صفرعلی و رضاعلی و مرحوم آقا علی کاظمی 5- لیلا مادر بزرگ مرحوم آقا رضا رضایی 6 - ننه بزرگ که می گویند در لفور شوهر کرد .حضرت آیت ا... ملاکاظم جد اعلای طایفه بزرگ کاظمی ها است که درتدین و ایمان و عشق و ارادت به اهل بیت پیامبرمشهورند از این خاندان سه شهید تقدیم اسلام شد شهید حسن کاظمی – شهید فتحعلی کاظمی- شهید شیرزاد کاظمی که رضوان خدا بر آنان باد .بعد ازگذشت سالها فرزندان و نوادگان آن عالم وارسته که رحمت خدا بر او باد به تاسی از ایشان و پدرشان مرحوم حاج غلامعلی بزرگ در روز هشتم محرم هر سال به یاد او و ابراز ارادت به امام حسین و ابوالفضل العباس علیهما السلام و شهدای کربلا از عزاداران پذیرایی می کنند . تهیه ، تنظیم : عاصف کاظمی