ازدواج مـدبّـرانـه و آگـاهـانـه ( قبل از ازدواج این سوالات را حتماً از همسر آینده خود بپرسید) با چشمانی باز همسرتان را انتخاب کنید.
6 - در مواقعی که جر و بحث پیش می آید، چه واکنشی نشان می دهید ؟ آیا عصبانی می شوید ؟ در صورت عصبانیت چه رفتاری از خود نشان می دهید ؟آیا خود را شخص صبور می دانید یا زود خشمگین می شوید ؟ 7- در مورد مسائل زیر، اهداف طولانی مدت و کوتاه مدت شما چگونه است : شغل، فرزندان ، مالکیت منزل و هرنوع متعلقات که به هر دوی ما مربوط است؟8- آیا در خانواده شما سابقه بیماری روانی وجود دارد ؟ آیا خودِ شما از سلامت جسم و روان برخوردار هستید ؟ 9- عادت خرج کردن پول در شما چگونه است ؟ هر ماه چه میزان پس انداز می کنید ؟ آیا اهل قناعت و صرفه جویی هستید. 10- کجا زندگی خواهیم کرد؟ محل سکونت و منزل ما کجا و با چه شرایطی خواهد بود، شهر یا روستا ؟11- درمورد تربیت فرزندان چه رفتاری مدنظرتان است ؟ 12- آیا شغل شما به صورتی است که مجبورید شب ها کار کنید ؟13 - آیا برای همسر آینده خود محدودیت هایی در ذهن دارید ؟ خطوط قرمز زندگی تان را تعریف کنید . آیا شما آدم بدبینی هستید ?14- وقتی استرس دارید، ناراحتید و یا درگیری ذهنی شدیدی دارید بهترین روش کمک به شما چیست ؟15- چه کسی مسئول خرید منزل پخت و پز و تمیز کردن است ؟آیا در این زمینه کمک می کنید ؟ 16- تعطیلات را چگونه بگذرانیم ؟آیا برنامه تعطیلات را دو نفری خواهیم گذراند یا حتماً باید با فامیل به تعطیلات برویم ؟ ) 17- اگر در ازدواج مشکلی پیش بیاید تا چه مدت می توانید صبر کرده و مشکل را حل کنید ؟ آیا مسئله ای در ذهنتان وجود دارد که اگر در زندگی مشترک بروز کند به نظر تان غیر قابل ترمیم و جبران است ؟ 18 - ساعات خواب و بیداری و کارتان چگونه است ؟ صبح ها زود بلند می شوید ؟ آیا عادت دارید شب ها تا دیر وقت بیدار باشید ؟ آیا اهل مطالعه هستید، رابطه شما با کتاب، روزنامه ، اینترنت چگونه است ؟ 19- آیا شما می خواهید بچه دار شوید ؟ اگر مایلید چند فرزند ؟ درمورد پسر و دختر بودن بچه و اسم فرزندان چه نظری دارید؟ 20- اگر زمانی مشخص شد من یا شما قادر به بچه دار شدن نیستیم َ،آیا قبول دارید که فرزندی را از پرورشگاه بپذیریم و بزرگ کنیم،یا اینکه بدون بچه به زندگی ادامه دهیم،یا اینکه ترجیح میدهید از هم جدا شویم یا همسر دیگر ی درکنار همسرتان اختیارکنید ؟21- اگر در آیند ه صاحب فرزند شویم آیا حاضرید ، او را به مهدکودک بفرستیم ؟ در غیر این صورت چه کسی از او نگهداری خواهد کرد ؟ آیا مادر باید از شغل خود چشم بپوشد و از فرزندان نگهداری کند ؟ در این صورت وضعیت مالی زندگی مشترک به چه وضعی در خواهد آمد ؟آیا مرد خانه قادر است در این صورت زندکی را به تنهایی اداره کند ؟ 22- در مورد مسائل مالی چه نظری دارید ؟ در آمد هر کدام از ما چگونه خرج می شود ؟آیا به شاغل بودن زن تاکید دارید یا صرفاً به خانه دار بودن23- در مورد رابطه زناشویی چه نظری دارید ؟ آیا آموزش رفتار جنسی را دیده اید ، اطلاعات شما در این زمینه تا چه حد است ؟24- پنچ روش کوچکی که شما به وسیله آن هر روز می توانید به همسرتان بگویید و نشان دهید که دوستش دارید (البته بدون آنکه همسرتان تقاضا کند ) چیست ؟ 25- نظر شما در مورد تعهد به زندگی چیست ؟ در صورت خیانت از طرف خودتان یا من چه واکنشی نشان می دهید ؟آیا قبلاً هم ازدواج کرده اید ، در صورت بلی علّت جدایی شما چه بود ؟ 26 - اگرخدای نکرده همسرتان در آینده دچار بیماری ( غیرقابل در مان یا طولانی مدت مثل سرطان ، نقص عضو ، ایدز و...) شد ،حاضر به ادامه زندگی هستید ، یا جدایی و ازدواج مجدد را ترجیح می دهید .
27- آیا پدر و مادر تان که به سن پیری رسیدند در کنار شما خواهند بود ، یا شما ترجیح می دهید با همسر و فرزندتان در منزل پدری زندگی کنید ، اصلاً مراقبت و نگهداری از پدر و مادر یا خواهر ازداوج نکرده شما چگونه خواهد بود ؟ تعهد شما نسبت به پدر و مادرتان تا چه حد است ؟ مسئولیت اصلی به دوش شماست یا کس دیگری ؟ 28- درمورد ادامه تحصیل یا مهارت آموزی همسرتان بعد از ازدواج ( مثل خیاطی ، آرایشگری، قالی بافی و...) چه نظری دارید. 29 - درمورد مهمانی رفتن ، مهمانی دادن، آرایش همسرتان ، نوع لباس پویشیدن ، نوع رفتار و برخورد کلامی با جنس مخالف ( نا محرم ) در مهمانی ها و جامعه چه نظری دارید ؟ 30- آیا شخص انعطاف پذیر هستید ؟ یا به اصرار و لجبازی مصر به افکار حتی غلط خود می باشید ؟چقدر حاضر هستید به خاطر همسرتان تغییرکنید ؟ وچقدر تغییر را در زندگی خود می پذیرید .
منتشرشده در نشریه شماره 18 صراط
بَند صَلُّو کارمزد بزرگ
بَند صَلُّو مکانی در مرکز کارمزد ، دراین مکان اوّلین بنای مذهبی مسجد جامع ، تکیه سراء مردانه و زنانه سقّا تالار، حُجره برای تحصیلات دینی بنا شده بود طی مدت زمانی مسجد جامع بزرگتر و تکیه سراء و سقّاتالار هم مرمّت شد . و درحال حاضر مجموعه فعالیت های دینی و فرهنگی دراین اماکن مذهبی بویژه درکانون صراط دراین مکان به چشم میخورد. بند صلُّو مکانی محل دفن مردگان ، مؤمنین و مؤمنات به عنوان قبرستان در محل مطرح است . بزرگانی دراین مکان خفته اند که هرکدام بوی خدا می دادند. وجه تسمیه بند صلُّو ، صلوات و ذکر و دعا و عبادت پی درپی است دراین مکان باید گفت بوی خدا ، عبادت نماز و عزاداری ائمه معصومین و اموات می دهد.
شعری در رسای این مکان در مورخه 1/1/1391سروده شده است که تقدیم می شود. کاوس فتحی
بَند صَلُّو
بَند صَلََُّو مرکز کارمزد ماست گه گاهی این مکان شورونواست
بند صلُّو نقطهِ پرگار ما خفته اند در این مکان اموات ما
بند صلُّو باقیات وصالحات خوابگاه مؤمنین ومؤمنات
بند صلُّو یعنی ذکر وفاتحه بهترین اعمالیست بهره همه
بند صلُّو زائرینش با وضو خواندن الحمد وتوحید با خضوع
بند صلُّو عبرتی ست بربندگان خفته اند دراین مکان خرد وکلان
بند صلُّو محفل اهل خداست آخرین منزلگه ومحوای ماست
بند صلُّو یک مکانی با صفا در درون خاک او اموات ما
بند صلُّو سینه غمناک دارد نقطه ، نقطه مؤمنین پاک دارد
بند صلُّو فخر ما کارمزدیهاست در محرم خیمه گاه خامس آل عباست
بند صلُّو جای غیبت جای تهمت نارواست این تذکر برمن درمانده وغرق گناست
بند صلُّو مسجد جامع سجده گاه ساجدین ذکر قرآن ذکر یارب یارب اهل یقین
بند صلُّو منزل مولا حسین اعظم بود خانه باب الحوائج بر درد ها مرحم بود
بند صلُّو ذکر الله ومحمد یا علی موقع تدفین میّت بارسای منجعلی
بند صلُّو این شعار یا ابوالفضل یا حسین یاعلی موقع دفن جنازه این شعار دائمی
بند صلُّو می دهد بوی پدر بند صلُّو می دهد مرگ را خبر
بند صلُّو بوی مادر میدهد بند صلُّو بوی همسر می دهد
بند صلُّو بوی فرزند می دهد بند صلُّو بوی خواهر هم برادر می دهد
بند صلُّو بوی سادات میدهد بند صلُّو بوی مهمان می دهد
این زمین بوی جدائی می دهد خاتمه بر آشنائی می دهد