جشن بزرگ ستارگان کربلا در روستای کارمزد بزرگ سوادکوه برگزار گردید.
ا- تولد امام حسین (ع) روز پاسدار سوم شعبان روز جمعه بعدازنماز مغرب و عشاء حسینیه اعظم با اجرای تلاوت قرآن ، مولودی ، جُنگ شادی و اهداء جوائز به پاسداران حاضر در جلسه دیشب شب ولادت برگزار گردید.
2- مراسم جشن تولد حضرت ابوالفضل (ع) روز جانباز چهارم شعبان یکشنبه 5 بعداز ظهر با اجرای مولودی و سخنراین جانباز افتخار آفرین سیدرمضان صالح نژاد امیری قهرمان تیراندازی جهان در سقاتالار همراه با اهدا جوائز برگزار گردید
3- مراسم جشن تولد امام زین العابدین (ع) روز یکشنبه همزمان با نماز مغرب و عشاء درشب ولادت با اجرای برنامه متنوع فرهنگی و شعرخوانی همچنین مولودی توسط برادر ابکوه از مداحان مشهد مقدس در سقاتالار با پذیرایی میوه و شیرینی برگزار گردید.
4- تولد حضرت علی اکبر (ع) روز جوان 11/4/1391 ساعت 6 بعداز ظهر حسینیه اعظم
جشن بزرگ عید مبعث
در روستای کارمزد بزرگ سوادکوه
به مناسبت عید بزرگ مبعث مراسم جشنی امروز دوشنبه ساعت 6 بعدازظهر همراه با اجرای برنامه های متنوع فرهنگی ( مولودی خوانی آقایان حاج محمدحسین آهنگری ، کربلایی غلامحسین قدمی و کربلایی امرا... فتحی) خیرمقدم گویی توسط حاج یدالله پالایی و قرائت شعر توسط برادر محمد هانی اکبری همچنین سخنرانی دانشمند ارزشمند دکتر گلدوست از اساتید مطرح دانشگاههای مازندران ، تهران و تحلیل گر صدا سیما در حسینیه اعظم روستای کارمزد بزرگ برگزار گردید.دراین مراسم به نفرات برتر مسابقات فرهنگی جوائز اهداء شد.
مراسم شهادت امام موسی کاظم (ع) دیشب همزمان با نماز مغرب و عشاء ( شب شهادت )همراه با تلاوت قرآن( حاج محمد حسین آهنگری ) ، قرائت زیارت نامه امام موسی کاظم (ع) ( علی آذریان )، مداحی ( غلامحسین قدمی و امرالله فتحی ) و سخنرانی ( حجت الاسلام حسن رضازاده) همراه با صرف شام به میزبانی علی(شیخ علی) کاظمی و حاج حمید کاظمی در حسینیه اعظم روستای کارمزد بزرگ برگزار گردید.
آفتاب: بیست و پنجم رجب سالروز شهادت امام موسی کاظم(علیه السلام)، امام هفتم شیعیان جهان در سال 183 هجری است.
درباره حبس امام موسی (ع) به دست هارون الرشید شیخ مفید در ارشاد روایت می کند که علت گرفتاری و زندانی شدن امام، یحیی بن خالد بن بر مک بوده است زیرا هارون فرزند خود امین را به یکی از مقربان خود به امام جعفربن محمد ابن اشعث که مدتی هم والی خراسان بوده است سپرده بود و یحیی بن خالد بیم آن را داشت که اگر خلافت به امین برسد جعفربن محمد را همه کاره دستگاه خلافت سازد و یحیی و بر مکیان از مقام خود بیفتند.
جعفر بن محمد بن اشعث شیعه بود و قایل به امامت موسی (ع) و یحیی این معنی را به هارون اعلام می داشت. سرانجام یحیی پسر برادر امام را به نام علی بن اسماعیل بن جعفر از مدینه خواست تا به وسیله او از امام و جعفر نزد هارون بدگویی کند. گویند امام هنگام حرکت علی بن اسماعیل از مدینه او را احضار کرد و از او خواست که از این سفر منصرف شود. و اگر ناچار می خواهد برود از او سعایت نکند. علی قبول نکرد و نزد یحیی رفت و بوسیله او پیش هارون بار یافت و گفت از شرق و غرب ممالک اسلامی مال به او می دهند تا آنجا که ملکی را توانست به هزار دینار بخرد. هارون در آن سال به حج رفت و در مدینه امام و جمعی از اشراف به استقبال او رفتند. اما هارون در قبر حضرت رسول (ص) گفت یا رسول الله از تو پوزش می خواهم که می خواهم موسی بن جعفر را به زندان افکنم زیرا او می خواهد امت ترا برهم زند و خونشان بریزد. آنگاه دستور داد تا امام را از مسجد بیرون بردند و او را پوشیده به بصره نزدوالی آن عیسی بن جعفربن منصور بردند.
عیسی پس از مدتی نامه ای به هارون نوشت وگفت که موسی بن جعفر در زندان جز عبادت ونماز کاری ندارد یا کسی بفرست که او را تحویل بگیرد یا من او را آزاد خواهم کرد. هارون امام را به بغداد آورد و به فضل بن ربیع سپرد و پس از مدتی از او خواست که امام را آزاری برساند اما فضل نپذیرفت و هارون او را به فضل بن یحیی بن خالد برمکی سپرد. چون امام در خانه فضل نیز به نماز و روزه و قرائت قرآن اشتغال داشت فضل بر او تنگ نگرفت و هارون از شنیدن این خبر در خشم شد و آخر الامر یحیی امام را به سندی بن شاهک سپرد و سندی آن حضرت را در زندان مسموم کرد و چون آن حضرت از سم وفات یافت سندی جسد آن حضرت را به فقها و اعیان بغداد نشان داد که ببیند در بدن او اثر زخم یا خفگی نیست. بعد او را در باب التبن در موضعی به نام مقابر قریش دفن کردند. تاریخ وفات آن حضرت را جمعه هفتم صفر یا پنجم یا بیست و پنجم رجب سال 183 ق در 55 سالگی گفته اند.
نجمه همسر امام:
نجمه، مادر بزرگوار امام رضا (ع) و از زنان مومنه، پارسا، نجیب و پاکیزه بود. حمیده، همسر امام صادق (ع)، او را که کنیزى از اهالى مغرب بود، خرید و به منزل برد.
نجمه در خانه امام صادق (ع)، حمیده خاتون را بسیار احترام مى کرد و به خاطر جلال و عظمت او، هیچ گاه نزدش نمى نشست! روزى حمیده در عالم رویا، رسول گرامى اسلام (ص) را دید که به او فرمودند: «اى حمیده! نـجـمـه را به ازدواج فرزند خود موسى درآور زیرا از او فرزندى به دنیا خواهد آمد که بهترین فرد روى زمین باشد».
پس از این پیام، حمیده به فرزندش امام کاظم (ع) فرمود: «پسرم! نـجـمـه بانویى است که من هرگز بهتر از او را ندیده ام، زیرا در زیرکى و محاسن اخلاق، مانندى ندارد.من او را به تو مى بخشم، تو نیز در حق او نیکى کن».
ثـمـره ازدواج امـام مـوسـى بـن جعفر (ع) و نجمه، نورى شد که در شکم مادر به تسبیح و تهلیل مـشـغـول بـود و مـادر از آن، احـسـاس سنگینى نمى کرد و چون به دنیا آمد، دست ها را بر زمین گذاشت، سر را به سوى آسمان بلند کرد و لب هاى مبارکش را به حرکت درآورد: گویا با خدایش رازو نیازمى کرد. پس از تولد امام هشتم (ع)، این بانوى مکرمه با تربیت گوهرى تابناک، ارزشى فراتر یافت.
فرزندان امام: بنا به گفته شیخ مفید در ارشاد امام موسی کاظم (ع) سی و هفت فرزند پسر و دختر داشت که هیجده تن از آنها پسر بودند و علی بن موسی الرضا (ع) امام هشتم افضل ایشان بود از جمله فرزندان مشهور آن حضرت احمد بن موسی و محمد بن موسی و ابراهیم بن موسی بودند. یکی از دختران آن حضرت فاطمه معروف معصومه سلام الله علیها است که قبرش در قم مزار شیعیان جهان است. عدد اولاد آن حضرت را کمتر و بیشتر نیز گفته اند.
تأثیر علمی آن بزرگوار: امام هفتم (ع) با جمع روایات و احادیث و احکام و احیای سنن پدر گرامی و تعلیم و ارشاد شیعیان، اسلام راستین را که با تعالیم و مجاهدات پدرش جعفر بن محمد (ع) نظم و استحکام یافته بود حفظ و تقویت کرد و علی رغم موانع بسیار در راه انجام وظایف الهی تا آنجا پایداری کرد که جان خود را فدا ساخت.
سخنان برگزیده * امام رضاعلیه السلام: زیارَةُ قَبرِ أبی مِثلُ زِیارَةِ قَبِر الحُسَینِ؛
زیارت قبر پدرم، موسى بن جعفرعلیه السلام، مانند زیارت قبر حسینعلیه السلام است.
* روایت شده است: أنّهُ (الکاظِم َعلیه السلام) کانَ یَبِکی مِن خَشیَةِ اللَّهِ حَتّى تَخضَلَّ لِحیَتُهُ بِالدُّمُوعِ؛
امام کاظم همواره از بیم خدا مىگریست، چندان که محاسنش از اشک تر مىشد.
* امام کاظم علیه السلام: ثَلاثٌ مُوبِقاتٌ: نَکثُ الصَّفَقَةِ و تَرکُ السُّنَّةِ و فِراقُ الجَماعَةِ؛
سه چیز تباهى مىآورد: پیمان شکنى، رها کردن سنّت و جدا شدن از جماعت.
* امام کاظم علیه السلام: عَونُکَ لِلضَّعیفِ أفضَلُ الصَّدَقَةِ؛
کمک کردن تو به ناتوان، بهترین صدقه است.
* امام کاظم علیه السلام: لَو کانَ فِیکُم عِدَّةُ أهلِ بَدرٍ لَقامَ قائمُنا؛
اگر به تعداد اهل بدر (مؤمن کامل) در میان شما بود، قائم ما قیام مىکرد.
* امام کاظم علیه السلام: لَیسَ مِنّا مَن لَم یُحاسِب نَفسَهُ فی کُلِّ یَومٍ؛
کسى که هر روز خود را ارزیابى نکند، از ما نیست.
* امام کاظم علیه السلام: ما مِن شَىءٍ تَراهُ عَیناکَ إلّا و فیهِ مَوعِظَةٌ؛
در هر چیزى که چشمانت مىبیند، موعظهاى است.
* امام کاظم علیه السلام: مَن کَفَّ غَضَبَهُ عَنِ النّاسِ کَف َّ اللَّهُ عَنهُ عَذابَ یَومِ القِیامَة؛
هر کس خشم خود را از مردم باز دارد، خداوند عذاب خود را در روز قیامت از او باز مىدارد.
* امام کاظم علیه السلام: إذا کانَ ثَلاثَةٌ فی بَیتٍ فَلا یَتَناجى إثنانِ دونَ صاحِبِهِما فَإنَّ ذلِکَ مِمّایَغُمُّهُ؛
هر گاه سه نفر در خانه اى بودند، دو نفرشان با هم نجوا نکنند؛ زیرا نجوا کردن، نفر سوم را ناراحت مىکند.
* امام کاظم علیه السلام: إیّاکَ أن تَمنَعَ فی طاعَةِ اللَّهِ فَتُنفِقُ مِثلَیهِ فی مَعصِیَةِ اللَّهِ؛
مبادا از خرج کردن در راه طاعت خدا خوددارى کنى، و آنگاه دو برابرش را در معصیت خدا خرج کنى.
* امام کاظم علیه السلام: لاتُذهِبِ الحِشمَةَ بَینَکَ و بَینَ أخیکَ وَأبْقِ مِنها فَإنَّ ذَهابَها ذَهابُ الحَیاءِ؛
مبادا حریم میان خود و برادرت را (یکسره) از میان ببرى؛ چیزى از آن باقى بگذار؛ زیرا از میان رفتن آن، از میان رفتن شرم و حیا است.
* امام کاظم علیه السلام: أبلِغ خَیراً و قُل خَیراً ولا تَکُن أمُّعَةً؛
خیر برسان و سخن نیک بگو و سست رأى و فرمانبرِ هر کس مباش.
* امام کاظم علیه السلام: المُصیبَةُ لِلصّابِرِ واحِدَةٌ و لِلجازِعِ اثنَتانِ؛
مصیبت براى شکیبا یکى است و براى ناشکیبا دوتا.
* امام کاظم علیه السلام: الصَّبرُ عَلَى العافِیَةِ أعظَمُ مِنَ الصَّبرِ عَلَى البَلاءِ؛
شکیبایى در عافیت بزرگتر است از شکیبایى در بلا.
داستان های کوتا سِری سوّم
زندگینامه شهید نوجوان ذبیح الله جوانمرد
در16مرداد 1350 در روستای کارمزد در خانواده ای متدین و مذهبی فرزندی به دنیا آمد و دیده گان خانواده را جمال خود روشن گرد. نام او را ذبیح الله نهادند . درسال 1352 پدر بزرگوارش خضرالله در اثر حادثه ی دلخراش در دوران جوانی به دیار باقی شتافت – شهید ذبیح الله با مشقت ها و سختی های فراوان در زیر سایه مادر مهربانش زندگی خود را گذراند . این شهید مظلوم دوران ابتدایی را تاسوّم دبستان در روستای کارمزد تحصیل نمود سپس به شهرستان قائم شهر مهاجرت نموده و دوران ابتدایی را در شهرستان قائم شهر به پایان رساند . مخارج سنگین خانواده این شهید عزیز را مجبور به ترک تحصیل در دوره راهنمایی نموده و به ناچار به کارگری و کارآموزی در کارگاه نقاشی خودرو مشغول گردید ه تادر تامین معاش خانواده به مادر خود کمک نمایند .
این شهید بزرگوار علی رغم سن کم ، در دوران نوجوانی علاقه فراوانی به دعای کمیل داشته و اکثر شبهای جمعه تا پاسی از شب بیدار می ماند و از طریق رادیو دعای پرفیض کمیل راگوش و قرائت می کرد و این وابستگی همیشه باعث تعجب مادر گرامیشان می گردید. ایشان نسبت به رعایت حجاب تعصب خاصی داشتند. وی نسبت به خانواده بسیار دلسوز و با دوستان و همکلاسی های خود صمیمی بودند. شهید ذبیح الله بسیار به مادر و برادر کوچکش بهروز وابسته بودند دوری از مادر و برادر برای ایشان سخت و در برخی از موارد غیر قابل تحمّل بود و عشق به دین اسلام و حفاظت از مرزو بوم ایران و اطاعت از فرمان امام خمینی ره او را مجبور به ترک خانواده کرد و به ندای ولی امر لبیک گفته و با جثه کوچک خود در سن 16 سالگی به جنگ با جرثومه زمان پرداخت و سرانجام در عملیات نصر 4 در تاریخ 30/3/ 1366
در اثر انفجار مین ضد نفر یکی از پاهای خود را از دست داد و پس از چندروز ماندن در میدان مین ، با لب تشنه غریبانه همچون علی اکبر امام حسین در کردستان عراق در قلّه های مائوت مظلومانه به درجه رفیع شهادت نائل آمد . این شهید یکی از کم سن و سال ترین شهداء شهرستان سوادکوه می باشد . یادش گرامی و راهش پررهرو باد . تهیه و تنظیم : عباس اکـرمی ویرایش : نعمت الله جوانمرد منتشر شده در نشریه شماره 15 صراط
متن خبر منعکس شده در خبرگزاری شبستان
طرح اوقات فراغت در کانون صراط سوادکوه اجرا می شود.
استان ها: مدیر مسئول کانون صراط سوادکوه، از اجرای طرح اوقات فراغت بعنوان "طرح آسمانی های 6 " در این کانون خبر داد.
فرزاد فتحی، مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری صراط سوادکوه، صبح امروز (20خرداد) به خبرنگار شبستان گفت: طرح اوقات فراغت با عنوان " طرح آسمانی های 6" در تابستان سال جاری در این کانون با نگرشی جدید اجرا می شود.
فتحی در پایان، کلاس های قرآن و مداحی، طراحی و نقاشی، رایانه و زبان انگلیسی، اردوهای زیارتی تفریحی، مسابقات ورزشی، کتابخوانی، جشن تکلیف، نشست های صمیمی و علمی مذهبی جوانان، جشنواره فرهنگی و محلی، تجلیل از دانش آموزان و دانشجویان ممتاز را از عمده فعالیت های تابستانه این کانون عنوان کرد.وی با اشاره به اهمیت غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان، تصریح کرد: برنامه های متنوع با نگرش و تمایل و رغبت جوانان در سطح کانون فرهنگی هنری صراط سوادکوه پیش بینی شده است که با همکاری اعضا کانون، پایگاه مقاومت و بسیج خواهران برگزار می شود.
د خبر : 88041111294693 سرویس : شبستان مازندران زمان : 8:29 شنبه 20 خرداد 13
به مناسبت میلاد امام علی (ع) مراسم جشنی در حسینیه اعظم کارمزد برگزار گردید.
مراسم سالگرد امام راحل در روستای کارمزد بزرگ برگزار گردید.
به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی رحمت الله عیله مراسمات ویژه ای در حسینیه اعظم روستای کارمزد برگزار گردید.
1- مراسم ویژه شب ارتحال همزمان با نماز مغرب و عشاء ، مداحی( امرالله فتحی و غلامحسین قدمی 9 ، سخنرانی ( حضرت حجت اسلام مهدوی) ، پخش کلیپ و صرف شام
2- مراسم ویژه روز 14 خرداد از ساعت 10 صبح با اجراء تلاوت قرآن ، مداحی (رضا عالشاء) ، قرائت مقاله ( حمید تقوایی)، سخنرانی ( امام جمعه شیرگاه ) ، نماز جماعت ظهرو عصر و صرف ناهار
3- مراسم ویژه شب 15 خرداد
4- مراسم ویژه روز 15 خرداد ( یادواره شهدای روستای کارمزد در مسجد صاحب الزمان ) با مداحی حاج مراد مقیمی و سخنرانی جانباز دفاع مقدس حضرت حجت السلام قدیری برگرار گردید همچنین به همین مناسبت مراسم دعای توسل در حسینیه شهدای کارمزد ( آستانه امام زاده حسن برگزار گردید)