نامه ای به امام رضا (ع)
امـام رضـا (ع) آنکه خـود رأی باشد خود را به هلاکت افکنده است.
هرکسی که به رأی خویش مغرور شود از ساحل امن و عافیت دور شود.
کوه است اگر، ریگ روان می گردد . پیل است اگر ، بشکند و مـور شود.
قسمتی از نامه خانم بهناز اسماعیلی به نام الله دهنده ی بی منت بازهم دراین حوالی رنگ غروب جاریست.غروبی مه آلود! و بازهم من و غروب و افق ها ی ناپیدا در ازدحام مه تنها مانده یم. صدای غربتم را روزگار نمی شنود و هیچ کس نمی داند دلم در حسرت دیدار گنبد طلائی ات چه غمگین نشسته است . هر چند که تا مشهد تو فاصله ای نیست ولی آرزوی پرکشیدن در هوای حرمت عمریست که بر دل کوچکم مانده است. دل بی پناهم هنوز سعادت دیدار نیافته است ولی تو را همه جا حس می کنم
قسمتی از نامه خانم فاطمه عزیزی به آسمان می نگرم نه به آسمان فکر می کنم نه به ستاره های زیبایی که مانند نگینهای گلدوزی شده روی مخمل آسمان چسبیده اند و سوسو می زنند به ماه فکر می کنم که آرام آرام از پشت ابرهای سیاه بیرون می آید و درآسمان نور افشانی می کند احساس می کنم پلک هایم سنگین شده و خواب باز می خواهد مرا به رویا ببرد به رویایی نه چندان دور به رویایی زیبا که در آنجا گنبد طلایی ات نورافشانی می کند و من با همه ی کوچکی ام به آن خیره می شوم و دست نیاز به سوی تو دراز می کنم و رحمت تو را می خواهم.
قسمتی از نامه خانم رعنا رضایی سلام من بر کبوتر سبکبالی که بر گنبد تو اوج گرفته است. سلام بر دلتنگی اشک های علی (ع) و سلام به مولای غریبم . از دلتنگی لبریزم، نگاهم کن که از خوشبختی سرشار شوم . غبار غم بر وسعت بی پناهیم نشسته و اشک ها بیداد می کند می خواهم زنگار غم ها را از دل آشفته ام بزدایم تا موج امید دردریای خاموش طلوع کند. دوباره دستهای پر تنهایم را به ضریح نورانی ات پیوند می زنم
قسمتی از نامه خانم فاطمه بهزادی مدتهاست با خودم فکرمی کنم اگه پازل محبت اهل بیت رو تو سینه ام درست می چیدم شاید الان نوشتن طومار بصیرت برام اینقدر سخت نبود . آقا دیگه پاهایم توان راه رفتن تو این همه تاریکی ها رو نداره هرلحظه دارم تو گردبادی که خودم درست کردم محو می شم . آقا دلم نمی خواد از این بیش تر تقدیرم تو منجلاب بی ایمانی غوطه ور بشه . آقا شوق دیدار یار بی تابم کرده ، دیده گانم شبا هنگام خون می چکدو، اما همین که شمس چشمانش را می گشاید و پرده بر نقاب شب می کشد . گویی سیرت دل خراش شیطان شیطانی تر می شه ، ...
قسمتی از نامه خانم زهره کاظمی می نویسم نامه ای را بحر دوست تاببیند من چه هستم ، تا که اوست می خواهم بنویسم .این بار از تو بنویسم . برای تو بنویسم و آنقدربنویسم که دستانم به نوشتن درد دل هایم با تو عادت کنند. بنویسم که چقدر دلتنگم ، چقدر بی قرارم و چقدر در انتظاردیدن گنبد طلاییت. می خواهم تا جایی که می توانم بنویسم و روزی تمام نوشته هایم را به آتش بکشم و خاکسترش را باعمیق ترین تنفس از اعماق وجودم به سوی حرمت فوت کنم . باشد که به جای من ، خاکسترنوشته هایم گنبد زرینت را نوازش کنند . وباشد که برای من به دور حرمت بگردند و آرامش بگیرند. وبه دوگوش بی گوشواره ات برسانند دلتنگیم را برسانند بی قراری ام را وبرسانند انتظارم را . و اگر شد ، بخوان دردم را میدانم که می توانی . پس بخوان آنچه را که با پست پیشتاز باد به سویت فرستادم . بخوان واگر لایق دانستی پاسخی ده تاهروقت که بخواهی منتظر می مانم. کارم شده انتظار دیدن بارگاهت و حسرت قدم نهادن در حریمت و نوشیدن جرعه ای از شراب بهشتی از اسماعیل طلایی ات . ولی چه کنم که فقط قادر به نوشتنم و تا توان دارم می نویسم شاید روزی رسد که مرا به پابوسی ات فراخوانی .
به مناسبت شهادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت حضرت امام رضا(ع) مراسم سوگواری همراه با محفل اُنس با قرآن ، دعای توسل ، مداحی و... دیشب (شب شهادت ) در منزل برادر سامعلی آذرسا با هماهنگی و برنامه ریزی کانون فرهنگی صراط برگزار گردید.
در خصوص انتقال پیکر شهید کربلایی آقا فتحی
شمال امروز: با وجود نظر صریح این مرجع تقلیداما دوستداران آقافتحی کهمه سرباز زیرابی ؛ روز شنبه نتوانستند پیکرش را در کنار شهدای دفاع مقدس دفن کنند و ناگزیر او را کنار حسینه کارمزد در بالای قبرستان به خاک سپردند و بنیاد شهید نیز او را شهید نمی داند.
مازند نومه : "من شکست نخواهم خورد،ورزشکار شکست می خورد،تاجر ورشکست می شود،سیاست مدار ناکام می گردد،ولی من شکست نمی خورم.ایمان و دوست داشتن رویین تن ام کرده اند..."دکتر علی شریعتی-مجموعه آثار،جلد1،صص267-268
پس از آغاز جنگ جهانی دوم در 9 شهریور 1318 (1 سپتامبر 1939)، ایران بیطرفی خود را اعلام کرد، اما به دلیل گستردگی مرز ایران با اتحاد جماهیر شوروی و درگیری با آلمان این بیطرفی ناپایدار بود. در ادامه ماجرا، ارتش متفقین به بهانه ی حضور جاسوسان آلمانی در ایران به اشغال کشور مبادرت ورزید.در روز 3 شهریور 1320 نیروهای شوروی از شمال و شرق و نیروهای بریتانیایی از جنوب و غرب، از زمین و هوا به ایران حمله و شهرهای سر راه را اشغال کردند و به سمت تهران آمدند. ارتش ایران به سرعت متلاشی و رضاشاه ناچار به استعفا شد. متفقین هم با انتقال سلطنت به پسر و ولیعهد او -محمدرضا- موافقت کردند.
از جنگ جهانی دوم ما مازندرانی ها خاطرات پل ورسک را در یادها داریم.پلی که در زمان حکومت پهلوی اول توسط آلمانیها در طول جنگ جهانی دوم در شهرستان سوادکوه به رهبری سرمهندس اتریشی یعنی والتر اینگر ساخته شد. از پل پیروزی-ورسک-که بگذریم،در نخستین روز هفته جاری،پس از 70 سال حال و هوای جنگ جهانی دوم شاید برای آخرین بار در مازندران(بخوانید سوادکوه) زنده شد! طنین جنگ جهانی دوم را این بار در آخرین روزهای دی ماه 90 شهید کربلایی آقا فتحی-سرباز دلاور اهل روستای کارمزد زیراب سوادکوه- به صدا درآورد.
*آقافتحی کیست؟
اگر نزد پیران کارمزدی بنشینید و از سینه آن ها خاطرات کهن و حماسه های ایل و تبارشان را جست و جو کنید،حتما" با افتخار از دلاوری های استوار یکم کربلایی آقا فتحی نام می برند.
"او 100 سال پیش باسواد محل بود و با نفوذی که داشت مشکلات اهالی را رفع و رجوع می کرد. این مرحوم حماسه ای را در جنگ علیه دشمن بیگانه خلق کرد که درنوع خود بی نظیراست"-این را یکی از اهالی دهکده کوهستانی کارمزد می گوید.
این سرباز وطن فرزندآقا فتح الله،از نوادگان حاج غلامعلی و پدر مرحوم استاد منوچهر فتحی است که جملگی اهل روستای کارمزد زیراب اند.
آقافتحی در 25 اسفندماه 1282 در همین روستا تولد یافت.ارتش شوروی اوایل شهریور 1320رسما"به خاک میهن حمله کرد اما آقافتحی چندماه پیش از حمله متفقین در تاریخ 21 فروردین سال1320 در سن 38 سالگی در منطقه چات- مرز امروزی ایران و ترکمنستان-به شهادت رسید. نقل می کنند که او را 11 همرزم در نبرد با دشمن بیگانه یاوری می دادند که همگی تا آخرین فشنگ ایستادگی کردند و جان باختند. یکی از کارمزدی ها می گوید:"او خیلی شجاع و دلیر بود و جلوی شوروی ها ایستاد و وقتی شهید شد بدنش را تکه تکه کردند."
پیکر این سرباز دلاور توسط عشایر ترکمن در همان منطقه دفن و مقبره ای نیز برای او ساخته شد و به پاس دلاوری های او و همرزمانش ، پاسگاه مرزی چات نیز به نام کربلایی آقا فتحی نامگذاری شد. بستگان درجه اول آقافتحی به رحمت حق پیوسته اند و تنها یک نوه(دختر) از او باقی مانده که روز شنبه 24 دی ماه 90 در آیین باشکوه تشییع جنازه پدربزرگش شرکت کرد.
* او شهید است
طی سال های گذشته برخی از اهالی به زیارت قبر دلاور کارمزد به چات رفته بودند،تا این که یکی از روحانی های محل که در استان گلستان مسئولیتی را پذیرفته بود پا پیش گذاشت و واسطه شد که پیکر مرحوم به زادگاهش انتقال یابد.
در چهارم دی ماه امسال نامه ای به دفتر آیت الله مکارم شیرازی ارسال شد که در آن آمده بود:
"با سلام خدمت مرجع جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی؛
یک شخصی در پاسگاه مرزی شوروی سابق،سال 1320 حضور داشته،در قبال تجاوز شوروی سابق مقاومت کرده و کشته شده و حتی بعد از کشته شدن بدنش را مثله و پاره پاره کردند.آیا از نظر شرعی این شخص را شهید می گویند؟ضمنا" تبعاتی هم ندارد و ورثه ای هم ندارد که طلبکار شوند."
و آیت الله مکارم در زیر نامه نوشت:"باسمه تعالی،چنین فردی شهید محسوب می شود."
با وجود نظر صریح این مرجع تقلیداما دوستداران آقافتحی روز شنبه نتوانستند پیکرش را در کنار شهدای دفاع مقدس دفن کنند و ناگزیر او را کنار حسینه کارمزد در بالای قبرستان به خاک سپردند و بنیاد شهید نیز او را شهید نمی داند.
البته آن چه روز شنبه به خاک سپرده شد آثاربه جا مانده از این کهنه سربازایرانی جنگ جهانی دوم بود،از جمله لباس، فانسقه و پوتین اش.
"من پیراهن اش را دیدم،هنوز لکه های خون روی آن وجود داشت"-این را یکی از اهالی کارمزد به ما گفت.
*تشییع سپید
در مراسم تشییع پیکر آقافتحی امام جمعه شیرگاه و تنی چند از مسوولان محلی و مردم منطقه حضور داشتند.این تشییع سپید روز شنبه 24 دی ماه در حالی که هوا بسیار سرد بود و برف شدیدی هم در منطقه می بارید،برگزار شد.
مراسم از حسینیه باب الحوائج آبندان سر قائم شهر شروع شد و سپس پیکر این کهنه سرباز به روستای کارمزد زیراب انتقال یافت.
پیکر این فرمانده شجاع و دلاور در شهر زیرآب مورد استقبال مردم شهر قرارگرفت و از ایستگاه روستای کارمزد به سمت حسینیه اعظم تشییع شد.رییس دانشگاه آزاد شیرگاه و امام جمعه این شهر هم سخنرانی کردند.
دوستداران و بچه محل های آقافتحی برایش سنگ تمام گذاشتند و از چند روز قبل با چاپ اطلاعیه و نصب بنر،مراسم روز تشییع را اطلاع رسانی کردند.در اطلاعیه مراسم این اسطوره مرد کارمزدی ها آمده بود:
"بازگشت ملکوتی شهید استواریکم کربلایی آقا فتحی
شهید جنگ جهانی دوم
فرزندآقا فتح الله،از نوادگان حاج غلامعلی،پدر مرحوم استاد منوچهر فتحی
متولد 25/12/1282 روستای کارمزد
تاریخ شهادت 21/1/1320
محل شهادت پاسگاه مرزی چات
مراسم تشییع و تدفین آن شهید روز شنبه 24/10/90 همزمان با روز اربعین"
سوادکوهی ها را با منظومه های بزمی و رزمی "شاباجی"و"تقی و معصومه"و"هژبر سلطون"می شناسند،آیا کسی هست برای آقافتحی نیز منظومه ای بسراید؟
"مردن نیز خود هنریست مستلزم دانستن و آموختن؛نمایشی است سخت زیبا و عمیق و تماشایی ترین صحنه زندگی.بسیار کم اند مردانی که زیبا مرده اند...بی شک آن هایی که می دانند چگونه باید مرد، می دانسته اند که چگونه باید زیست؛چه برای کسانی که زندگی کردن،تنها دم برآوردن نیست،جان دادن نیز تنها دم برآوردن نیست،خود یک کار است،کاری بزرگ،هم چون زندگی." دکتر علی شریعتی-مجموعه آثار،جلد 30،ص419
نظرات کاربران
#1 کاظم زاده 1390-10-30 21:26
ما سوادکوهی در تمام تاریخ مبارزات حفظ وطن ثابت نمودیم در تمامی گروهها و نسلها دلاورانه و مردانه در مقابل زور و کفر جنگیدیم و هرگز در مقابل خاک پاکمان کوتاه نیامدیم چه شهیدمان بخوانند و چه نخوانند فدای اسلام ناب محمدی و رهبر عزیزمان خواهیم بود....
خبر منعکس شده در خبرگزاری شمال امروز http://shomaleemrooz.com/
روستاییان از شهری ها پیش افتادند...
آمادگی کارمزدی ها برای جشن بزرگ دهه فجر
شمال امروز: فتحی، برگزاری مراسم جشن طلوع فجر و دعای کمیل، محفل انس با قرآن، دیدار با ایثارگران، نشست وبلاگ نویسان روستای کارمزد ، برگزاری مسابقات فرهنگی ورزشی ،حضور در گلزار شهدا و همچنین راهپیمایی روز 22 بهمن از مزار شهید تا گلزار شهید را از جمله برنامه های دهه فجربرشمرد.
شمال امروز: فرزاد فتحی، مدیر مسئول کانون فرهنگی و هنری صراط کارمزد سوادکوه، با بیان اینکه انقلاب اسلامی عاملی برای تعالی و سعادت بشر در جهان شرک آلود کنونی است به خبرنگار شبستان گفت: این انقلاب به واسطه معمار کبیر انقلاب و با وحدت و همدلی ملت ایران برای نجات بشریت به وجود آمد که هر کس به وسع خود از آن بهره می گیرد. وی خاطر نشان کرد: برنامه های دهه فجر باید به منظور تبیین و تثبیت جایگاه نظام، انقلاب اسلامی، پیشبرد اهداف نظام و تقویت جایگاه ولایت فقیه برگزار شود. فتحی تصریح کرد: رهبری نظام و انقلاب سند افتخاری برای جهان اسلام است که توانست کشتی انقلاب را با هوشیاری و بصیرت در برابر امواج خروشان جهان کفر حفظ کرده و عزتمندی امت اسلامی را که مرهون ایثارگری ها و خون شهیدان است، تثبیت کند. مدیر مسئول کانون فرهنگی و هنری صراط سوادکوه بیان کرد: برنامه های دهه فجر سال جاری باید چهره دشمنان را برای آحاد مردم آشکار ساخته و فرهنگ وحدت، همدلی و ایثارگری را که موجب پیروزی و تداوم انقلاب شد به نسل سوم و چهارم انتقال دهد. وی با تشریح برنامه های گرامیداشت ایام دهه فجر کانون فرهنگی و هنری صراط سوادکوه گفت: این برنامه ها فرهنگی بوده و در راستای تنویر افکار نسل جوان در این ایام اجرا خواهد شد. فتحی، برگزاری مراسم جشن رسول اکرم(ص)، جشن طلوع فجر و دعای کمیل، محفل انس با قرآن، دیدار با ایثارگران، نشست وبلاگ نویسان روستای کارمزد ، برگزاری مسابقات فرهنگی ورزشی ،حضور در گلزار شهدا و تجدید میثاق با آرمان های والای آنها و همچنین راهپیمایی روز 22 بهمن از مزار شهید تا گلزار شهید را از جمله برنامه های دهه فجر کانون فرهنگی و هنری صراط سوادکوه برشمرد.
سلام دوستان و بازدید کنندگان ارزشمند
ضمن عرض تسلیت به مناسبت رحلت رسول اکرم (ص) و شهادت امامان معصوم امام حسن (ع) و امام رضا (ع) به حضور شریفتان برسانم دیروز که برای برگزاری مراسم رحلت رسول اکرم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) عازم روستای کارمزد بودیم برف زمستانی کارمزد را کاملاً سفید پوش کرد و بسختی تا آپون رفتیم به جهت مسدود بودن جاده بر اثر بارش برف مجبور شدیم ماشین را در آپون گذاشته و با ماشین حجت الاسلام نوید فتحی که مجهز به زنجیر چرخ بوده برویم ولی در بَندِن به دلیل شدت بارش برف و مسدود بودن کامل جاده ، شیخ نوید مجبور شد از بَنِدن به آزادمهر برگردد و ما پیاده به سمت کارمزد رفتیم و این عکس هایی که مشاهده می کنید در مسیر رفت و برگشت از آپون به کارمزد گرفته شد.
ماشین شیخ نوید فتحی در آپون نقص فنی پیدا می کند.
عکس گرفته شده امروز یکشنبه 2/11/1390
کربلایی یحیی آذرنگ ، چنگیز و جهانگیر آهنگری از آپون پیاده برای شرکت در مراسم می آیند.
سایر عکس ها
به مناسبت رحلت پیامبر اسلام (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) مراسم سوگواری همراه با سخنرانی حجت الاسلام حاج رحمت الله اکبری ، مداحی ،قرائت زیارت نامه حضرت رسول (ص) و امام حسن (ع) و صرف شام در تاریخ 1/11/1390 (دیشب) همزمان با نماز مغرب و عشاء در حسینیه اعظم روستای کارمزد برگزار گردید . همچین به همین مناسبت مراسمی در مسجد صاحب الزمان (عج) برگزار گردید.